Премиерът на Хаити Ариел Анри се съгласи вчера да подаде оставка, предаде

...
Премиерът на Хаити Ариел Анри се съгласи вчера да подаде оставка, предаде
Коментари Харесай

Премиерът на Хаити подаде оставка

Премиерът на Хаити Ариел Анри се съгласи през вчерашния ден да подаде оставка, съобщи Франс прес, като се базира на ръководителя на Карибската общественост и президент на Гвиана Мохамед Ирфан Али.

Президентът на Гвиана оповести тази информация на конференция след среща в Ямайка, отдадена на рецесията в Хаити, където вилнеят незаконни банди.

Председателят на Карибската общественост изрази задоволството си от реализирано " съглашение за преходно ръководство, което основава опция за мирна промяна във властта, за последователност в ръководството, за предприемането в кратковременен проект на проект за деяние в областта на сигурността и за произвеждането на свободни и почтени избори ".

В Ямайка през вчерашния ден се състоя среща, отдадена на Хаити. Срещата бе инициирана от Карибската общественост, като в нея взеха присъединяване представители на Организация на обединените нации, на Франция и Съединени американски щати.

Ариел Анри, който се намира в Пуерто Рико, взе отдалечено присъединяване във вчерашната среща.

Хаити е без президент и парламент, откогато президентът Жовенел Моиз бе погубен през 2021 година. В карибската страна не са създавани избори от 2016 година

Мандатът на Анри, който бе назначен от починалия президент Моиз, изтече при започване на предишния месец.

През последните дни насилието на незаконните банди става все по-сериозен проблем в Хаити. Те насочиха апел министър председателят Анри да подаде оставка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР